Circuit Fer
2024
XVII TROBADA ARISTOT
4 agost 2024
inscripcions obertes
II CURSA DEL PLA
cursa amiga
10 agost 2024
inscripcions obertes
II Embarrancada - VII Volta Peramola
VII Marató Boumort - IV Berén-St Quiri
XVII Escanyabocs - XV Arruix Santa Fe
XVII Trobada Aristot - II Cursa del Pla
II Vertical Prat - X Radikal Estana
IV Vertical Urgellet - VI La Foranca
XI Travessa Transfronterera

Valoració CADÍ Circuit Fer de curses per muntanya 2014

Aquest mes d’octubre ha posat el punt final al CADÍ Circuit Fer de curses per muntanya 2014, enrere queden les primeres jornades de Trail Running, 8 curses puntuables i 2 curses amigues que han consolidat la que ja és la VI edició del circuit que transcorre per diferents pobles de muntanya de l’Alt Urgell i la Baixa Cerdanya.

Com a novetats principals d’aquesta VI edició del circuit, volem destacar la tasca de difusió feta en el marc de Fira de la Marató de Barcelona al mes de març, una de les fires dedicades al corredor més grans del sud d’Europa i on es va aconseguir donar a conèixer el circuit més enllà de les nostres muntanyes, objectiu que de ben segur ha fet possible millorar xifres de participació en un sector on l’oferta es cada vegada major. Avançant-se a l’inici de les curses, durant el mes d’abril 2014 es van celebrar les primeres jornades de trail running que van oferir xerrades i sessions pràctiques sobre qüestions tant importants pels corredors com l’entrenament, la salut, presentació de curses i de material. A nivell de curses, la novetat principal va ser la incorporació de la marató Cadí Trail com a cursa puntuable i la cursa de muntanya de l’Escanyabocs i la travessa Transfronterera com a curses amigues que per l’edició 2015 ja formaran part del circuit. La cursa Radikal d’Estana va descansar el 2014, així doncs el nombre de curses va ser el mateix que el 2013.

A nivell participatiu, el VI CADÍ Circuit Fer, ha aconseguit seguir un any més en continu augment, creixent un 4% en quan participacions respecte al 2013 i per les curses puntuables i d’un 15% respecte a les curses amigues, situant-se en 1101 i 1575 corredors respectivament, aquest augment situa al circuit en el seu màxim històric. Des del punt de vista de l’organització, la dada més important però, és el nivell de satisfacció que se situa al 97% dels corredors que fan una valoració general del circuit de bona o molt bona (51% i 46% respectivament), segons es desprèn de l’enquesta de satisfacció de la qual ja es tenen més de 70 respostes; l’organització creu així assolit l’objectiu de donar alta qualitat al circuit.

A nivell competitiu els guanyadors absoluts del VI Cadí Circuit Fer han sigut la Marta Bosch i el David Adan en categoria absoluta, destacar també l’Andrea Sinfreu i el Cesc Colell que van encapçalar el podi jove. Un total de 38 corredores i corredors han aconseguit ser finishers d’aquesta VI edició de circuit havent finalitzat un mínim de 6 de les 8 curses, des de l’organització del circuit els volem felicitar a tots ells, així com a la resta de corredors, patrocinadors i col·laboradors i administracions públiques sense els quals no seria possible tirar-lo endavant.